Skip to content

CASES

AquaGrow

AquaGrow is een van de specialisten en voorlopers in Aquaponics: het kweken van vissen combineren met het kweken van gewassen in water. Hier komt een gigantische hoeveelheid water- en mestverbruik aan te pas. Iets wat een duurzaam ingestelde ondernemer steekt, want al die verspilling en torenhoge kosten: is dat werkelijk nodig? Met het systeem van H2O Europe vond AquaGrow een antwoord op deze vraag.

Het antwoord bleek simpel: nee. Te veel waterverbruik, mestlozing en te hoge waterschapsbelasting zijn niet nodig. Met de resonator van H2O Europe creëerde de kweker een sluitende kringloop van het water en spaarde hiermee vrijwel direct geld en het milieu. AquaGrow stond versteld:

“Je ziet iets ongelooflijk moois gebeuren, en beseft dat je goud voor de toekomst in handen hebt.”

April 2018 was een rampmaand voor de teler: de bijna volwassen sla hing slap, alle wortels waren bruin geworden. De sla bleek aangetast door Pythium, een schimmelziekte die in de volksmond wortelrot wordt genoemd. Na advies van H2O Europe besloot AquaGrow alle aangetaste slaplantjes uit de trays te halen, en er nieuwe voor in de plaats op te zetten. En plaatste de resonator in het water. Het resultaat was verbluffend: er verscheen binnen de kortste tijd een grote, witte pruik van wortels onder de planten. En het water was weer brandschoon.

AquaGrow was overtuigd: “Als je dit in zodanig besmet water kunt doen, dan werkt het.” Het systeem van H2O Europe bleek niet alleen een oplossing voor het schimmelprobleem, maar ook een duurzaam alternatief voor chemische bestrijding en kostbare systemen. Een oplossing die de andere processen niet in de weg zit, en waar je geen omkijken naar hebt. Het dringende advies:

“Laat ondernemers die met soortgelijke problemen worstelen contact opnemen met H2O Europe.”

H2O Europe heeft in Zambia, Zuid Afrika 3 waterbassins geplaatst om een groot algen probleem op te lossen met H2o free. Zie hier het resultaat:

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen op social media.

Onderzoeksrapport aanvragen
Contact

Noldijk 55
2991 VH  Barendrecht

Translate »