Skip to content

Technologie

De H2O-techniek is gebaseerd is nanocavitatie: vacuümbelletjes in het water creëren door de druk te verlagen en deze vervolgens samen met de ongewenste parasieten, bacteriën en micro-organismen te laten imploderen door de druk te weer te verhogen. Maar het verschil tussen traditionele nanocavitatie en de H2O-techniek zit in het bereik: alles wat zich in het omgevingswater bevindt wordt meegezogen tijdens de implosie en geeft waterstuwing, een soort microscopische waterjets, af onder zeer hogedruk. En precies die waterjets elimineren de cellen van de te bestrijden parasieten, bacteriën en micro-organismen.

De H2O-techniek produceert met de speciale resonator ruim 40.000 trillingen per seconde. De trillingen zeten de mechanische energie in het water om in kinetische energie – ook wel bewegingsenergie genoemd.

Deze pulsen zijn vele malen sterker dan bij traditionele nanocavitatiesystemen (ultrasound): ruim 100 keer krachtiger dan ultrasound alleen. Het resultaat is namelijk microscopisch kleine nanocavitatie met effect op grote schaal. Tot 55 meter in zout water en 40 meter in zoet water. Voor zover bekend is de H2O-techniek uniek in de wereld en mag daarom gerust revolutionair worden genoemd.

De opgewekte trillingen bestrijken een frequentiegebied van 20 tot 60 KHz, waarbij 40 KHz de hoofdfrequentie is. Bij een frequentie tussen 20 en 45 KHz worden diverse soorten algen vernietigd. Bij frequenties tussen 35 en 60 KHz worden ook parasieten met een afmeting van 0,2 mm tot 0,7 mm vernietigd. De door de resonator veroorzaakte trillingen worden versterkt door nanocavitatie.

Social media

Blijf op de hoogte door ons te volgen op social media.

Onderzoeksrapport aanvragen
Contact

Noldijk 55
2991 VH  Barendrecht

Translate »